G艂贸wne menu

Kawowa m膮ka – czy to ma szans臋 si臋 przyj膮膰?

Firma Belliveau postanowi艂a wkroczy膰 na ca艂kiem nieznany obszar, jakim jest produkcja kawowej m膮ki. Wykorzystuje w tym celu opatentowan膮 metod臋 przekszta艂cania owoc贸w kawy na drobno mielony, bezglutenowy proszek, kt贸ry nast臋pnie uciera si臋 na m膮k臋.

Ko艅cowy produkt ma by膰 bogaty w potas, 偶elazo, bia艂ko. G艂贸wny atut to wysoka zawarto艣膰 b艂onnika – na poziomie 60%. Poza tym wykazuje silne w艂a艣ciwo艣ci przeciwutleniaj膮ce, pozytywnie wp艂ywaj膮ce na zdrowie i samopoczucie.

kawowa m膮ka

Z m膮ki kawowej mo偶na przygotowywa膰 ciasteczka, kt贸re s膮 smaczne, chrupi膮ce i specyficznie pachn膮 – nie kaw膮, ale sianem i orzechami. W smaku ciasteczka przygotowane na m膮ce kawowej oczywi艣cie odwo艂uj膮 si臋 do kawy i melasy…A podczas pieczenia czy gotowania kawowa m膮ka ma przypomina膰 m膮k臋 owsian膮.

I co o tym s膮dzicie? By艂yby艣cie zainteresowane pieczeniem przy wykorzystaniu m膮ki kawowej?

Wi臋cej na ten temat

Zostaw komentarz

Mo偶esz u偶y膰 HTML tag贸w i atrybut贸w: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>