Główne menu

Chcesz zadbać o optymalną ilość magnezu w diecie? Zapomnij o aptece i jej kuszącej propozycji suplementów diety. Zainwestuj w naturalne źródła magnezu, składniki pochodzące z natury, które są szybciej i lepiej wchłaniane niż ich syntetyczne odpowiedniki. Niewiele osób wie, że pestki dyni właściwości mają pod tym względem niesamowite. Jedna...

Czytaj więcej

W każdym większym sklepie półki uginają się od dyń. W sprzedaży są większe i małe warzywa, liczne odmiany, które zachęcają nas do zakupów. Okazuje się, że z pomarańczowej sporej kuli przygotujemy masę smakołyków: na słodko i słono. Dynię możemy podać na obiad, podwieczorek, zakąskę. Świetnie nadaje się również do...

Czytaj więcej

Nasiona są często niedoceniane. Zapominamy o nich, koncentrując się na „podstawowych składnikach”. Tymczasem mimo że niewielkie, mają wielką moc. Dosłownie i w przenośni. Słonecznik – najpopularniejszy dodatek Słonecznik to chyba najpopularniejszy rodzaj nasion stosowanych w Polsce. Latem z chęcią wyłuskujemy go bezpośrednio z główki, zimą sięgamy po słonecznik w...

Czytaj więcej