Główne menu

Pomysłodawca tego wynalazku miał jeden cel – stworzyć rozwiązanie, które będzie czyniło nas niezależnymi, od dostawców, godzin pracy pizzerii i innych czynników, na jakie nie mamy wpływu. Wszystko po to, by mieć ulubioną przekąskę zawsze pod ręką – w przezroczystym, idealnie skrojonym pokrowcu. Jednak czy aby to nie przesada?...

Czytaj więcej

Gdy przygotowujemy posiłki, nie zawsze uzyskujemy takie danie, o jakie nam chodziło. Dlaczego? Często przyczyną są prozaiczne powtarzające przez wiele osób błędy. Oto najpopularniejsze pomyłki Polaków w kuchni. Niecierpliwość i strach przed niepowodzeniem To chyba najczęstszy problem w kuchni, który objawia się: zbyt częstym przewracaniem kotletów na patelni, co...

Czytaj więcej

Gorzka czekolada, zwierająca ponad 65% kakao, ma świetne walory zdrowotne i dlatego jest najlepszym smakołykiem, na jaki możemy sobie pozwolić w każdym wieku. Nawet na diecie! Dlaczego czekolada o wysokiej zawartości kakao jest tak cennym produktem spożywczym? ponieważ zawiera mnóstwo antyoksydantów (tak jak jabłka), ponieważ ma w składzie całą...

Czytaj więcej

Sól i pieprz to podstawowe przyprawy. Wydają się niezastąpione. Jednak prawda jest taka, że nie są najzdrowsze. W ich miejscu można używać wielu składników, które poprawiają smak i aromat potraw, a do tego udowodniono, że są bardzo zdrowe! Dla osoby, która koncentruje się na vegecie czy ziarenkach smaku poniższe...

Czytaj więcej

Metabolizm po 30-stce zwalnia. Prawda jest taka, że zmienia się systematycznie, ale gdy kończysz 30 lat, ten proces jest silnie zauważalny. Dlatego tak łatwo w tym okresie przytyć w okolicy bioder i brzucha. Można ograniczone możliwości organizmu do spalania zbędnych kalorii zaakceptować (do tego nawołuję) lub się zadręczać, na...

Czytaj więcej

Czy srebrne sztućce mogą być niezmiennie piękne? Czy mogą cieszyć oczy nieustającym połyskiem i blaskiem? Okazuje się, że nie jest to trudne. Wystarczy je regularnie użytkować. Ciemny nalot na srebrze – jak usunąć? Niektóre artykuły spożywcze sprawiają, że na srebrze powstaje ciemny nalot. Z tego powodu sztućce i naczynia...

Czytaj więcej

Pieczony kalafior na ostro Przepis na pieczonego kalafiora zdobył w internecie masę pozytywnych komentarzy i „lajków”. Nic dziwnego – pieczony w wysokiej temperaturze kalafior świetnie się prezentuje, jest bardzo prosty w przygotowaniu. Nadaje się niemal na każdą okazję, także dla osób na diecie. Kalafior podajemy z dużą ilością zielonej...

Czytaj więcej

Odwiedzi cię osoba na diecie bezglutenowej? Nie wiesz, co postawić na stół, by gość nie bał się jeść, a przy tym, by nie nabawił się bólu brzucha? Jak nie popełnić błędu i odnaleźć się w meandrach zaleceń „dla bezglutków”? To nie jest takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Z...

Czytaj więcej

Masz w domu mnóstwo niepotrzebnych rzeczy lub takich, które warto byłoby udoskonalić? Ja też… Nic dziwnego. Świat zalewany jest produktami, które często nie są dopracowane. Dlatego tak bardzo cieszą gadżety, które chciałabym Wam przedstawić poniżej – wielozadaniowe i wyjątkowo praktyczne. Wszystkie bardzo ułatwiają życie!

Czytaj więcej

W każdym większym sklepie półki uginają się od dyń. W sprzedaży są większe i małe warzywa, liczne odmiany, które zachęcają nas do zakupów. Okazuje się, że z pomarańczowej sporej kuli przygotujemy masę smakołyków: na słodko i słono. Dynię możemy podać na obiad, podwieczorek, zakąskę. Świetnie nadaje się również do...

Czytaj więcej