Główne menu

Przedruk z książki "Detoks cukrowy"
Napady głodu. Przeczytaj, jeśli chcesz zmniejszyć apetyt

Wiele kobiet zajada stres, ma również problemy z nocnym podjadaniem, kiedy po całodniowym trzymaniu diety, zaczynają jeść, co tylko wpadnie im pod rękę. To droga donikąd.

Przeczytaj, jak zmniejszyć głód, ustabilizować poziom cukru we krwi oraz uniknąć podjadania i tym samym trzymać prawidłową wagę.

Przegryzaj mądrze

napady głodu

Częste spożywanie niewielkich porcji stabilizuje poziom cukru we krwi, ponieważ nie dopuszcza w ten sposób do drastycznych spadków ani gwałtownych skoków cukru w ciągu całego dnia. Inną korzyścią przegryzania jest to, że zanim nadejdzie pora kolejnego posiłku, nie będziesz głodować.

Wyobraź sobie: gdybyś przyszła do restauracji na kolację, zarezerwowawszy stolik na ósmą wieczór, i nie miała nic w ustach od pierwszej po południu, czy miałabyś cierpliwość dokładnie przestudiować menu i znaleźć coś, co rzeczywiście zaspokoi twoje potrzeby? Nawet jeśli stołujesz się w domu, jak często czujesz się tak głodna, że podjadasz, zanim potrawa będzie gotowa?

Zrób kwaśną minę

Zawsze ignorujesz ten plasterek cytryny, z którym podają Ci wodę, gdy jadasz poza domem? Nie wyrzucaj go.

Cytryna, limonka, a nawet ocet winny skutecznie spowalniają trawienie. Cytryny i limonki zawierają mnóstwo polifenoli – cennych przeciwutleniaczy, które neutralizują wolne rodniki i nie dopuszczają do tworzenia się nieznośnych AGE, odpowiedzialnych za starzenie się skóry. Cytryny, jak i limonki mają bardzo niski indeks glikemiczny i są niemal pozbawione fruktozy, są naturalnym aktywatorem produkcji kolagenu.

Zostaw komentarz

Możesz użyć HTML tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>