Przedruk z książki "Detoks cukrowy" Napady głodu. Przeczytaj, jeśli chcesz zmniejszyć apetyt
Po pierwsze białko syci. Bez względu na źródło pochodzenia sprawia, że czujesz się bardziej najedzona, a co za tym idzie – przyjmujesz w sumie mniej kalorii podczas posiłku.
Poza tym rozpoczynanie każdego posiłku od chudego białka zapobiega dużym skokom cukru. Cała energia skupia się bowiem na rozłożeniu białek na aminokwasy, które pomagają organizmowi regulować poziom cukru. Spożywając zatem pozostałą część posiłku złożonego głównie z produktów o niskim indeksie glikemicznym i niskiej zawartości fruktozy, unikniesz nagłych zwyżek cukru, a twój organizm pozostanie w stanie stabilnej równowagi.
Odrobina tłuszczu do każdego posiłku
Tak jak „trzeba mieć pieniądze, żeby zarabiać pieniądze”, tak do spalania tłuszczu naszym zdaniem potrzebny jest tłuszcz. Spożywanie właściwego rodzaju tłuszczu wraz z posiłkami zapobiega gwałtownym zwyżkom poziomu cukru.
6 komentarzy
świetne kompendium, jak zwykle tutaj 🙂
Bardzo dziękuję 🙂
Myślę, że każdy z nas powinien to przeczytac
Moim osobistym patentem jest jedzenie wielku małych porcji. To naprawdę pomaga unikac napadów wilczego głodu!
Dzięki 🙂
I powodzenia
Bardzo ciekawe…Jedzenie ma jednak ogromne znaczenie
Oj ma 🙂 Trudno jednak się przestawić i jeść naprawdę dobrze, zwłaszcza jeśli przez lata z jedzeniem było nie najlepiej