Główne menu
celiakia

Osoby z celiakią, zanim zostaną prawidłowo zdiagnozowane, mierzą się ze swoimi objawami średnio 9 lat. W tym czasie próbują same odgadnąć, co im dolega. Chodzą od specjalisty do specjalisty. Lekarze rozkładają ręce. W końcu, gdy nie udaje się znaleźć przyczyny, wysuwa się podejrzenie, że to nie ciało choruje, ale...

Czytaj więcej

Odwiedzi cię osoba na diecie bezglutenowej? Nie wiesz, co postawić na stół, by gość nie bał się jeść, a przy tym, by nie nabawił się bólu brzucha? Jak nie popełnić błędu i odnaleźć się w meandrach zaleceń „dla bezglutków”? To nie jest takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Z...

Czytaj więcej

Życie bez glutenu nie jest proste. Zwłaszcza na początku. Jednak bardzo łatwo się przyzwyczaić i odkryć w żywieniu bez glutenu wiele korzyści. Nawet wtedy, kiedy jesteśmy skazani na jedzenie bez glutenu w związku z alergią, nadwrażliwością lub nietolerancją bardzo szybko okazuje się, że nasze nowe menu to coś więcej...

Czytaj więcej